Rhônedalen strekker seg nokså rett syd, fra Lyon til Valence, og deles inn i Nord- og Sør-Rhône. Inndelingen kommer av at klimaet er svært ulikt i nord og sør; nord er betraktelig kaldere og regnfullt enn varme sør som også står for 90% av total produksjon. Med unntak av Chateauneuf-du-Pape produseres mesteparten av Rhônes fineste viner i nord, og omfatter blant annet appelasjoner som Côte-Rôtie, Hermitage og Condrieu, appelasjoner som gjerne sammenliknes med de beste eksempler fra Burgund og Bordeaux. Syrah er druen som regjerer i nord og dyrkes i bratte skråninger med best mulig soleksponering. I sør lages gjerne vinene på en blanding av Grenache, Mourvèdre og Syrah, her er landskap, klima og jordsmonn mye mer variert, og således også sluttproduktet. Côtes du Rhône er en generell appelasjon for rødt, hvitt og rosé, og lages i størst grad i sør, men det finnes også noen eksempler i nord.