30 minuter 2 personer
Blåskjell i karri med gresskar, ristet fennikel og dampet purre
Ristet fennikel
Forvarm ovnen til 180° C. Legg fennikelen i en ildfast form, dekk med folie og stek til den mykner (ca. 18 minutter). Ta ut av ovnen og skjær i tynne strimler.
Dampet purre
Kok opp vann og salt, tilsett purren og damp til den er mør. Ta opp fra vannet og skjær i tynne strimler.
Klargjør og damp purren. Kok opp vin og salt, tilsett blåskjellene og damp disse til de åpner seg (ca. 3-4 minutter). Løft ut skjellene og ta ut innmaten.
Fortsett å koke inn væsken.
Hell 400 ml av væsken over i en ren kjele. Tilsett karripulver, raspet gresskar, løk, hvitløk og selleribladene. Varm opp til det begynner å syde og damp til gresskaret kjennes kokt ut. Tilsett fløten og kok litt inn.
Tilsett den ristede fennikelen, purren og blåskjellene og varm dette godt.
Legg opp på dype tallerkener, pynt med hakkede fennikelkvaster og server.
Server gjerne en riesling til denne retten.
750 ml hvitvin
1 ½ ts havsalt
16 friske blåskjell, godt renset
1 ss karripulver
Ca. 80 g raspet gresskar
¼ løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
2 blader av stangselleri
200 ml kremfløte
Hakkede fennikelkvaster til pynt
Ristet fennikel
1 hel fennikel, delt i to på lengden
2 ts Extra Virgin olivenolje
1 ts havsalt
1 ts sort pepper
Dampet purre
500 ml vann
1 ts havsalt
1 stor purre, vasket og delt i 4