Provence

Frankrike

Provence er nesten ensbetydende med rosévin, som er lyserosa i fargen. Over 70% av all produksjon består av rosévin. Det meste konsumeres lokalt og passer veldig godt til det lokale kjøkkenet.

Klima og jordsmonn egner seg meget godt til produksjon av både røde viner og tørre hvite.
I Provence er det flere små appellasjoner som heter Bellet, Côtes de Provence, Cotes Varois, Bandol, Cassis, Palette, Coteaux d’Aix og Les Beau de provence.

De mest kjente rødvin- og rosevins druesortene er Mourvedre, Grenach, Syrah og Carignan. Hvitvinsdruene er Ugni Blanc, Sauvignon Blanc, Semillion og Chardonnay.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.